Pages Navigation Menu

Gokartversenyző

Pályafutásom egyik legnagyobb élménye áll előttem: KMS-színekben versenyezhetek

kmsteszt (9)Végre eljött ez a várva várt nap, amit még a téli Gokart Talent Cupon nyertem: 11 másik versenyzővel együtt tesztelhettem Kecskeméten, a világ- és Európa-bajnok Kálmán Motorsport Rotax Max gépével.

A tét egy versenyhétvégén való indulás volt a csapat színeiben. 10 kör szabadedzés után 5 kör időmérés döntötte el, ki nyeri ezt a nem mindennapi lehetőséget. Pontosan azt a profizmust tapasztaltam a csapat részéről, amire számítottam: az első 10 kör után Kálmán Péter elemezte a telemetriát, elmondta, hol mehetnék gyorsabban. Ami biztató volt, hogy már az első beülés után is én voltam a leggyorsabb a középső gyors jobbosban, ahol 82 km/órát vittem át. Akik az én súlycsoportomból nyerték a tesztet, velük nagyon szorosan alakultak az idők, de egy picit az én javamra billent a mérleg. Mindenki nagyon jól ment!

Az 5 kör előtt végiggondoltam, hol lehetnék gyorsabb – minden kanyarban éreztem egy pici időt -, majd vettem egy mély lélegzetet, és elindultam. Még gyorsabban mentem, mint előtte, jobban kihasználtam a szélesítéseket, gyorsabban jöttem ki, nem engedtem semennyi alulkormányzottságot, és 47,56-ot futottam, 9 tizedet javítva az addigi időmön. A szektoridők alapján még ennél is mehettem volna gyorsabban, 47,295-ig levihettem volna az időt, de amikor éreztem a kör feléig, hogy nagyon gyors vagyok, még gyorsabb akartam lenni a gyors jobbosban is, csak túlfutottam a külső rázókövön.

Köszönöm ezt a felejthetetlen napot Katona Gyurinak, Kálmán Péternek és csapatának, és Wéber Gábornak, akivel jó volt újra találkozni! Most már csak az a kérdés, melyik futamon leszek a KMS versenyzője. Úgy gondolom, gokartos pályafutásom egyik legnagyobb élménye áll előttem. Már csak annak is nagyon örülök, hogy belülről láthatom majd, hogyan működik egy ilyen világszínvonalú csapat.

Ez a lehetőség kárpótol azért, hogy idén egészségügyi okok miatt le kellett mondanom a KWC-ről.

Videó a 10 körös gyakorlásról:

Galéria:

facebookgoogle_plus

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>