Pages Navigation Menu

Gokartversenyző

Így töltöttem az elmúlt heteket – videós élménybeszámolók

Miskolci túra

A miskolci G1 Aréna élvezetes, gyors, 390-es Sodikkal

Kipróbáltam a Hell Kart&Event Centert is az Avalon parkban. A forgalom nagy volt, a teljesítmény a maximumon, az elektromos gokartok ereje engem is meglepett.

OAGB – Kulcs, SuperGP

A pénteki szabadedzésen mentem pár percet a pályán, és nagyon megtetszett, leginkább az új sikán miatt, ami nagyon izgalmasra sikeredett. Ekkor döntöttem úgy, vasárnap lehet, hogy elindulok a versenyen. Jól sikerült a szombati nap azoknak a versenyzőknek, akiket felkészítek, a vasárnap ugyancsak, így ez is meghozta a kedvemet, végül az időmérő előtt jeleztem Attysnak, hogy én is szeretnék indulni. Sikerült megszereznem a pole-t, majd ugyanazt a gépet húztam a versenyre, amit az időmérőn is kaptam. Nem volt nehéz megszereznem ezt a győzelmet, legalábbis a rajt után már semmiképp. Ehhez kellett a jó gép, az ellenfelek csatái. Csak vezettem, a verseny végén álltam ki a bokszba, és nagyon élveztem az egészet. Az AGB-n 2001-2009 között voltam aktív versenyző. Utoljára 2 éve indultam versenyen, és 6 évvel ezelőtt nyertem futamot az OAGB-n. Ha jól számolom, ez volt itt a 25. alkalom, ami mellé a Rotaxmax tesztelést is begyűjtöttem, ennek különösen örülök. Ez a verseny csak egy egyszeri alkalom volt, nem tervezek visszatérni, csupán az élvezet kedvéért neveztem be. Itt fontosabb számomra, hogy a versenyzőim jól szerepeljenek.

Rotax Max – Kecskemét – Eső

A kulcsi OAGB-s futamgyőzelmem jutalma egy Rotax Max tesztvezetés volt a kecskeméti gokartpályán. Nagyon örültem a lehetőségnek, hiszen ritkán vezetek versenygokartokat. A próba félig vizes pályán, esőgumikon történt. Fokozatosan növeltem a tempót, igyekeztek kiismerni a tapadás és a gokart határait. A gumik már eléggé elkoptak, és volt néhány vízátfolyás, amik nem könnyítették meg a helyzetem, de a végére úgy érzem, elég jól belejöttem, és a körülményekhez képest jó köröket futottam.

Kart One Arena – Pozsony – SWS

Néhány hete Pozsonyban elindultam a Sodi Világszéria egyik kvalifikációs versenyén. Pontosabban egy olyan verseny volt, ahol a versenyzők az idővel harcoltak, egymás között cserélgetve a gokartokat. Két futam volt, egy a pálya eredeti irányába, egy visszafelé. Irányonként 4-4 gokarttal kellett menni, és az egyes etapok eredményeit összesítették. Nekem az volt az első versenyem, a többiek idén csak ebben a sorozatban 30 alkalommal versenyeztek, plusz ki tudja, még mennyit edzettek. A normál irányban 6. lettem. A fordított irányban nem lehet itt edzeni, kizárólag a versenyeken használják, így itt mindenkinek jóval kevesebb tapasztalata volt. Amint megfordult a menetirány, az első etapban már az enyém volt a leggyorsabb idő, amit még egy etapban megismételtem, és összetettben a 3. lettem.

 

facebookgoogle_plus

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>