Pages Navigation Menu

Gokartversenyző

A csapat minden tagja ejtett kisebb hibákat az IIKC első fordulójában

20161126222858-7b88759b

Adrián

A környék egyik legnívósabb téli bajnoksága az INTERNATIONAL INDOOR KART CUP  (nemzetközi teremgokart-kupa) a pozsonyi Kart1 Arenában. A Hungry Hungarians versenyzőinek a 6 futamos megmérettetés az erős nemzetközi mezőnyben szerves részét képezi a 2017-es madridi világbajnokságra való felkészülésben, így elsősorban a tapasztalatszerzés a célja a Janecskó Adrián, Miskolczi Norbert, Fényes Tibor alkotta triónak.

Az első futamra november 26-án került sor, a megszokott menetirányban. Adrián és Norbert néhányszor már gyakorolták az idén ősszel kialakított nyomvonalat a hétfőnkénti Sodi World Series kvalifikációs futamokon, de Tibornak teljesen új volt a pálya, ő a verseny előtti három szabadedzésen igyekezett rátalálni a tempóra.

A kvalifikáció 3×7 perces, minden csapat minden versenyzője teljesít egy etapot. A Hungry Hungariansnél Miskolczi Norbert nyitott, a versenyzők körében rettegett 5-ös géppel kellett bizonyítania. Idejénél bőven ment jobbat a szabadedzések alkalmával. Jobb időt jegyzett azonban, mint rutinosabb társa, aki a következő etapban ült ebbe a gépbe. Ezzel felhívta magára a korábbi világbajnok, Werner Trügler figyelmét is – ő a 3. etapban küzdött meg ezzel a gokarttal. Fényes Tibor hozta a tőle ennyi tapasztalat után elvárható időt, Janecskó Adrián a tőle megszokottnál kissé rosszabb köridővel zárt. A csapatátlag 47.3 lett, a 13. helyre kvalifikálták magukat a sikerre éhes magyar srácok.

spolocna-bez-prilby

Az IIKC 2016/2017-es mezőnye

A háromórás verseny rajtjára Adrián ült gépbe, az első harminc percben kihasználta a joker kör lehetőségét, valamint előzött is, így a 7. helyen haladt, amikor átadta a volánt Norbertnek. A korábbi túraautó-versenyző véget nem érő vonatozással bosszantotta ellenfeleit, mindössze egy helyezést rontott etapjában. Tibor következett a sorban, akinek az elrontott versenyzőcsere miatt rögtön ki is kellett állnia egy 10 másodperces stop and go büntetésre – ezzel odalett a kiváló helyezés. A fél óra leteltével újra Adrián következett, ám egy kisebb malőr történt a súlyok átpakolásánál, így újabb 6 másodpercet bukott a csapat. Adrián teljesítette a kötelező, tankolással egybekötött gépcserét, majd igyekezett kármenteni. Norbert a második etapja végére alaposan megizzadt, és így volt ezzel Tibor is, ennek ellenére mindketten helytálltak, és a 13. helyen futott be a Hungry Hungarians.

Az élen drámai adok-kapok ment az utolsó méterekig, az EU-színekben induló Young & Wild győzött az osztrák B&B p.b. SRT és a szlovák Go Baby Go előtt.

20161126223028-5dd6044a

Miskolczi Norbert

 

Így látták a csapattagok a versenyt:

Janecskó Adrián:

Az IIKC-n kettős szerepet vállaltam. Egyrészt edzésnek tekintem, másrészt a csapat fejlődéséért is felelősséggel tartozom. Az edzések alatt például az volt a fő célom, hogy segítsem Tibi minél gyorsabb pályatanulását, amikor pedig a gépben ülök, akkor a lehető leggyorsabban akarok haladni. A szereplésemmel többnyire elégedett vagyok, az első etapomban a 13.-ról a 7. helyre hoztam fel a csapatot. A joker kört a verseny elején el kellett használnom, miután nagyon nehéz volt előzni. Elégedett vagyok vele, hogy a 7. helyért mégis a pályán tudtam pozíciót nyerni. Mihelyst szabad lett előttem a pálya, az élmezőny tempóját hoztam, bő egy tizedre közelítve meg a legjobb kört. A második géppel a szórásom ad okot az elégedettségre. Büszke vagyok Norbira, aki most volt hozzám a legközelebb, és Tibire is, aki annak ellenére, hogy először járt itt, jó időket tudott futni. Csapatként elkövettünk néhány apró hibát, amiket ki kell javítanunk. Úgy gondolom, versenyről-versenyre egyre előrébb leszünk. Az élmezőny most még elérhetetlennek tűnik, ami nem okoz gondot, mert a fő célunk egyénenként az edzés, felkészülés, a saját etapjainkon belül pedig látjuk, hogy mennyire vagyunk az elejétől eredménytől függetlenül.

Miskolczi Norbert:

Megszeppenve érkeztem szombaton, hiszen a világ jelenlegi és volt top 25-ös pilótái közül sokan ott voltak a versenyen, arról nem is beszélve, hogy a csapatunkban is akadt belőlük. Sokat tanultam, és Trügler időmérős dicsérete, valamint az első etapban sikeresen megőrzött 7-8. pozícióm jó visszajelzés volt. Éppúgy, mint a második etapomban elfogyó állóképességem. Hosszú az út a világ élvonalához, de biztató jelek már voltak.

Fényes Tibor:

Nagyon tetszett, jól éreztem magam a Hungry Hungarians tagjaként.

Sárdi Barbara – csapatmenedzser:

Képességeimhez mérten a szabályokból és teendőkből maximálisan felkészülten vártam az első futamot, azonban a második versenyzőcserénél hibáztam: 3 tizedmásodperccel gyorsabban teljesítettük a kört a szintidőnél, ez pedig egy 10 másodperces stop and go büntetéssel járt. Legközelebb óvatosabb leszek a stopperrel. Az időmérőre ugyan Norbinak az egyik legrosszabb gépet húztam ki, de a versenyre választott gokarttal elégedettek voltak a fiúk. Bízom a női megérzéseimben, remélem, a szerencse legközelebb is mellém szegődik a választásnál.

Folytatás december 17-én, 16 órától, fordított menetirányban. Az élőképes közvetítés ismét elérhető lesz majd a honlapon és a Janecskó Adrián kart racer Facebook oldalon. Állítsd be az oldal követését, hogy ne maradj le az izgalmas küzdelemről!

Tabella

IIKC – 1. forduló, Pozsony, verseny:

facebookgoogle_plus

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>